Szombat, 2024-05-18, 7:45 PM Üdvözöllek Vendég

Honlap-menü
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Főoldal » 2014 » Július » 6 » Őt keresik a bankrobbantás miatt!
5:02 PM
Őt keresik a bankrobbantás miatt!

Őt keresik a bankrobbantás miatt!

Budapest – Minden idők harmadik legnagyobb magyar vérdíját tűzték ki a hétfői angyalföldi bankfiók elleni merénylet ügyében.
Hirdetés

Bruttó 10 millió forint nyomravezetői díjat kap az, aki nemcsak segíteni tud az elkövető azonosításában, de az információkkal megalapozottá válik a gyanú is. A nyomravezető, ha kell, tanúvédelmet is kaphat.

A vérdíjat három nappal a robbantás után tűzték ki, miután a forró nyom kihűlt, azaz a 135 fős külön nyomozóegység nem talált konkrétumot, ami alapján az elkövetőhöz  eljuthattak volna.

Bár a robbantót és a merényletet fél tucat biztonsági kamera is felvette, a felvételek nem igazán jó minőségűek, a tettesből csak egy fekete alak látható, akin fekete bukósisak, és az arcába húzott fehér sál van. A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat specialistái megpróbálják feljavítani a felvételeket, hátha így találnak valami ismertetőjelet a fiatalembernek tűnő merénylőn.

A kamerák rögzítették, ahogy a bukósisakot viselő merénylő, hátán egy hátizsákkal odamegy a CIB-Bankfiók ajtajához, leveszi a hátizsákot.  Úgy tudjuk azonban, hogy a pokolgép odabent, az előtérben  robbant, tehát be kellett mennie a robbantónak. Ezt a momentumot azonban nem hozták nyilvánosságra.

 

A szétrombolt bankfiókban készült tűzoltósági fotókon jól látható, hogy az egész helyszínt vékony szürkés por lepi. A tűzszerészek ebből és abból, hogy nem volt tűz, azonnal tudták, hogy milyen típusú pokolgép robbant. Ez ugyanis a nitrogén alapú műtrágyából készült pokolgép jellegzetessége. Az ipari kamerák azt is rögzítették, hogy a robbantó, nem távozott azonnal a helyszínről. Odébb tolta a motorját védett helyre, majd a robbanás után hajtott csak el.

A pokolgép akkora volt, hogy „kipucolta” a fiókot. Statikusok vizsgálják az egész épületet, főleg a mélygarázst, ahol máris találtak szerkezeti repedéseket az oszlopokon.

– Az előzetes felmérés szerint 25 milliós kárt okozott a detonáció, amelynek a célpontja a CIB Bank fiókja volt – közölte az épületet biztosító Aegon Magyarország. A lakásokban a felmért kár összege 1,5 millió forint.

 

Megtekintések száma: 357 | Hozzáadta:: Dögevő | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar
Naptár
«  Július 2014  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Barátaink:
  • PSA
  • M.B.T.A
  • S:M:A:T
  • Paracord
  • Közösségi oldal
    Belépés
    Copyright MyCorp © 2024